Utredning om att inreda ute som inne

Att inreda ute är inte svårare än att inreda inomhus. Man behöver ett skönt golv, funktionella möbler, ljuskällor, väggdekorationer, mysiga textilier och kanske något som skyddar mot solen. Precis som inne. Våra balkonger och uterum har blivit allt viktigare för oss och utbudet av trädgårdsmöbler, krukor och detaljer växer. Men behöver vi egentligen köpa på oss en massa dyra uteprylar?

Inspiration uterum 1

”Grundmöblerna” såsom matgrupp eller soffgrupp är oftast det första man köper. Det är vad man gör efter det som sätter tonen för uterummet. Som ni ser på den här bilden har man använt sig av möbler som egentligen är för inomhusbruk. Ta en titt på vad ni har i förrådet eller vad som gömmer sig på vinden hos släktingar, allt behöver inte vara i perfekt skick, tvärtom ger det en avslappnad och mysig känsla om några av möblerna har patina. Böcker och även tidningar ger en hemtrevlig känsla, glöm inte dem.

Inspiration uterum 8

Här har man också inrett med möbler som skulle kunna vara inomhus, man har till och med satt upp gardiner. Lägg märke till ”gungsoffan”, har man till exempel en gammal kökssoffa kan man enkelt såga av benen på den och hänga upp den i kraftiga rep. Vad mysigt att ligga där och gunga och läsa en bok…

Inspiration uterum 3

Här har vi en liten balkong där man har tänkt på golvet, rumskänslan och väggarna. Katten verkar då trivas…

Inspiration uterum 5

Ett tips för att inreda väggarna på ett lätt sätt är att sätta upp armeringsnät och inhandla ett gäng s-krokar. Där kan man hänga blomkrukor, en ljusslinga, fina dekorationssaker, en liten hylla, ljuslyktor mm. Har man ett sideboard/avställningsbord för mat och tillbehör kan det vara praktiskt att hänga upp bestickkorgar och en hållare för servetter ovanför bordet. Likadant om man har ett planteringsbord kan man hänga upp förvaring för blomstöd, planteringspinnar och fröpåsar ovanför, för att ha allt man behöver lättillgängligt.

Inspiration uterum 4

En filt, två kuddar och ett par mattor gör hela skillnaden på den här balkongen. Ett par trälådor staplade på varandra blir en enkel hylla och lyktan som hänger på väggen är en fin detalj som förstärker rumskänslan.

Inspiration uterum 6

Fina samstämda färger, massor av textilier och man har kommit ihåg att inreda ”taket” med en ljusslinga och diverse ljuslyktor.

Inspiration uterum 7

Har man inget tak på sitt uterum får man kanske tänka till lite extra när det gäller vilka möbler och textilier man har. Det här tycker jag är ett fint exempel på det, kuddarna får man ta in när det regnar, men i övrigt funkar allt att lämna ute. En fin detalj tycker jag är odlingslådorna till höger. Förutom att de ger höjd och grönska till uteplatsen kan man sätta ifrån sig kaffekoppen och faktiskt sätta sig på kanten om sittplatserna inte räcker till.

Hoppas ni ser er uteplats med nya ögon och även de prylar ni har inne som faktiskt kan flytta ut. Med enkla medel kan man förändra känslan och utseendet på sin balkong/sitt uterum med det man redan har.

Decorating outside isn’t harder than decorating inside. You need a nice floor, functional furniture, lighting, decoration for the walls, cosy textiles and maybe something to protect you from the sun. Exactly as inside. Our balconys, conservatories and patios has become more and more important to us and the range of outside furniture, pots and details is growing. But do we really need to buy these expensive outdoor things? 

With these pictures I want to point out that you can use what you already have in your house or maybe find in the attic of your relatives, that was intended to use inside, but can just as well be used outside. You just need to look at your stuff with different eyes, with simple means you can change the feeling and the look of your space outside with things you already have.

 

 


2 thoughts on “Utredning om att inreda ute som inne”

Comments are closed.