Gör sommarens nyttigaste godingar med råsaftcentrifugen

Många tycker det är bökigt att använda sin råsaftcentrifug, men jag tycker den är fantastisk. Jag brukar passa på att göra mer än bara det glas juice jag är sugen på för stunden, när jag ändå har den igång. Jag rengör den inte mellan de olika blandningarna, och när jag är klar räcker det att skölja delarna i hett vatten så är den ren igen.

Fruktdrinkar 1

Här har jag gjort tre olika varianter med frukt och grönsaker jag hade hemma. Man kan variera helt efter tycke och smak och det som för tillfället finns i kylskåpet.

Mixa en honungsmelon, fyra apelsiner och en hög jordgubbar och du får en somrig, söt och god juice.

En mango, ett blad stjälkselleri och lite ingefära ger en lite uppiggande smak.

Blanda en gurka, en halv citron och tre kiwi för en lite syrligare och fräsch känsla.

Fruktdrinkar 2

Jag gör som sagt extra mycket när jag ändå har råsaftcentrifugen igång. Det jag inte dricker på en gång förvarar jag i glasflaskor i kylen, det håller fint ett par, tre dagar.

Fruktdrinkar 3

Jag brukar också passa på att frysa in och göra läskande och supernyttiga isglassar!

Fruktdrinkar 4

Har jag ändå kvar juice gör jag iskuber, toppengott i ett glas vatten. Kuberna blir också fina i drinken, lägg gärna i en ätbar blomma som viol, gurkört eller ringblomma så passar de extra fint på sommarfesten.

I stort sett passar allt att köra i råsaftcentrifugen förutom banan. Grönsaksdrinkar med någon frukt i, blanda exempelvis morötter, rödbeta och äpplen som blir en nyttig drink eller isglass till de barn som inte är så förtjusta i grönsaker. Sommartid är det också läskande att använda sig av vattenmelon och blanda upp det med till exempel gurka och päron. Vill man ha något riktigt sött mixar man ananas, mango, apelsin och hallon.

Jag köper bara ekologiskt och det känns också skönt att veta att det inte är några tillsatser eller socker tillsatt i juicerna. Det är bara ren frukt och rena grönsaker med en massa vitaminer!