Höstens inredningstrender 2016 – Golv på väggen

Trenden att sätta det som borde ligga på golvet på väggen i stället har vi sett ett tag nu och det har blommat ut i år. Gissar att vi under hösten kommer att få se nya varianter av golvbeklädnader som hamnar på väggen från fantastiskt finurliga och påhittiga inredningsintresserade människor.

Golv på väggen 2

Den här bilden har florerat flitigt i inredningssammanhang. Det är faktiskt en tapet från Wall & Deco som heter Floor, fantastiskt snygg och även fantastiskt dyr. Även om man inte har råd med deras tapeter är rekommenderar jag er att gå in på deras hemsida för inspiration. Deras tapeter är helt galet snygga.

Golv på väggen 7

Sköna Hem har publicerat den här bilden där man låter samma material som golvet fortsätta ända upp till taket. Enkelt och snyggt.

Golv på väggen 6

I Recidence, som gjort ett reportage om stylisten Marie Olsson Nylanders intressanta hem, kan man se den här bilden från hennes hall. Hon har låtit golvklinkern gå upp en bit på väggen, praktiskt och avtorkbart. Och toksnyggt.

Golv på väggen 3

Den här bilden kommer från bloggen Hemmaljunga, som har spikat upp sin favoritmatta, Ardy Strüwers ”Sommarvindarnas dragspel”, på väggen. Hur snyggt blev inte det? Och man riskerar inte att spilla något på den om man är någotsånär nykter…

Golv på väggen 1

Lånade denna bilden från instagramkontot @turkosahelena, som har fotat på restaurangen Rost i Umeå. Himla hemtrevligt med trasmattor på väggen, och så dämpar förstås mattorna ljud väldigt bra.

Golv på väggen 5

Sista bilden kommer från Michelle Fundins hemsida. Hon knåpar ihop och säljer unika tavlor av gammalt trä som kanske en gång legat på ett gammalt golv. Tänkte jag skulle försöka mig på att göra något liknande, har dock inte hittat något bra material att jobba med än…