Höstens inredningstrender 2016 – Mörkt, dovt och murrigt

Det är otroligt många olika trender på gång inför hösten och jag tänkte vi skulle avhandla dessa i några inlägg framöver. Vi börjar med den mörka, murriga trenden som håller i sig även i höst, och som många ännu inte riktigt tagit till sig här i Sverige. Kanske på grund av att vi tycker att vintern är tillräckligt mörk som den är…

Höstens trender 2016 mörkt 6

Den här bilden kommer från Caparol, som har spacklat väggen ojämnt och målat med en mörk grå kulör. De har också fångat trenden med konjaksfärgat läder, och den otroligt snygga matchande pläden står på min vill-ha-lista.

Höstens trender 2016 Mörkt 3

Guldtrenden fortsätter även i höst och är ju den perfekta partnern till mörka färger. H&M har också träffat av gröna växt-trenden som vi också fortsättningsvis kommer att se som en viktig faktor när det gäller att mysa till sitt hem.

Höstens trender 2016 mörkt 4

Mer guld från H&M Home. Fantastiskt snygg väggfärg, som också skulle passa fint till mörka detaljer.

Höstens trender 2016 Mörkt

Här kommer en inspirationsbild från IKEA med serien VARDAGEN i fokus. Svart på svart och några inslag av trä. Mörkt och murrigt så det förslår…

Höstens trender 2016 Mörkt 2

En riktig favorit är bänkskivan BARKABODA från IKEA i massiv valnöt med klassiskt fiskbensmönster. Så himla snygg. Och se hur de också monterat kaklet i fiskbensmönster och sedan målat väggen i samma kulör med en matt färg, det är bara att applådera.

Höstens trender 2016 mörkt 5

Den här pressbilden från MIO fångar många av höstens trender, och kombinationen svart, brunt, grått och korg/bambu som vi helt säkert kommer att få se mer av framöver.

Tänkte avsluta med några bilder från mitt eget hem, där jag vågat mig på lite mörkare färger i några rum. Den här bilden kommer från ett hörn av mitt vardagsrum där tre av väggarna är målade med en mörk gråblå kulör. Ampeln är loppisfyndad och pippin är köpt på Blomsterlandet.

IMG_0928 (2)

I sonens rum blev det mörkgrönt på hans egen begäran. Det blev faktiskt jättebra och den fina jordglobsmobilen från Artilleriet passar finfint till väggfärgen.

IMG_1698 (2)

Den här bilden är tagen i mitt sovrum, där det ena sängbordet hänger i taket. Jag trivs väldigt bra med den olivgröna färgen, även om jag fantiserar om att tapetsera om med någon fantastisk stormönstrad tapet, vi får se hur det går med det….