Höstens inredningstrender 2016 – Rustik keramik

Vi kör vidare med höstens trender och turen har nu kommit till den rustika keramiken. Har ni sparat sådant i gömmorna är det dags att ta fram det nu, annars finns det mycket att välja på i butikerna, men trevligast är förstås att köpa av en lokal hantverkare. Och på loppis kan man fortfarande fynda rustik keramik om man har tur…

Rustik keramik 3

Hos House Doctor hittar man så här fina keramikprylar. Färgerna går i offwhite, grönt, blått, grått och svart hos House Doctor, precis som hos de flesta leverantörer den här hösten.

Rustik keramik 4

Den här färgglada bilden kommer från Granit. Så trevligt att bli bjuden på mat vid det här bordet!

Rustik keramik 2

Sköna former tycker jag det är på ”Duka Rustic” som kommer från Duka Kitchen Life. Det är också en fin hantverkskänsla på den här keramiken.

Rustik keramik 1

Glaseringen på de här keramikvaserna är fantastisk tycker jag, här har Bloomingville lyckats mycket bra!

Rustik keramik 8

Som jag nämnde i ingressen så kan man fortfarande hitta fin keramik på loppisar och i second hand-affärer. Vasen och skålen på bilden har jag fyndat var för sig för en billig peng, men jag tycker de passar fint ihop.

Rustik keramik 6

Det här stora fatet är köpt på Blomsterlandet för något år sedan. Tror knappt jag har använt ett serveringsfat mer än detta, funkar fint både till sallad, mat och små arrangemang.

Rustik keramik 7

Det här delvis glaserade kruset, som också har ett lock, har jag släpat hem från utlandet i handbagaget för många år sedan. Tror banne mig det var värt det!

Rustik keramik 5

De här muggarna och skålen är fynd från Kupan, muggarna för sig och skålen för sig, men de funkar bra tillsammans tycker jag.

Ut och leta rustik keramik nu, det är bara att välja om man vill leta hemma hos sig själv eller kanske hos föräldrarna, på loppis eller efter nyproducerat hos en keramiker eller i butik!