Höstens inredningstrender 2016 – Santa Fe

I det andra avsnittet om höstens trender tänkte jag att vi skulle uppmärksamma den som kallas Santa Fe. En etnisk trend med brända jordiga toner och inslag av starka färger, matta väggar med struktur, trä i varma toner, grova textilier, keramik och korgar. Den har legat och bubblat under vintern, men jag tror den kommer att blomma upp ordentligt i höst, då vi vill ha varma färger i inredningen igen efter sommarens pasteller.

Santa Fe 1

Den här interiören har David Naylor Interiors skapat i ett privat hem. Dova och neutrala färger, inslag av trä och en flört med indianskt hantverk bildar en harmonisk enhet.

Santa Fe 2

Det här rummet har en ljus bas, mörka träslag och varma färger som accenter. Sänggaveln och vägglamporna i smide är helt rätt i den här trenden.

Santa Fe 5

Flea Market Fab har många exempel på hur man kan implementera trenden med små medel. Soffan är en sådan som vi har liknande i många av våra hem här i Sverige, och med ett rustikt bord och kuddar i rätt mönster och färger känner man genast Santa Fe-trendens närvaro.

Santa Fe 3

Sköna Hem har valt att tolka trenden lite mer färgglatt. Fantastiskt härligt med alla glada färger!

Santa Fe 7

Hemma hos mig kommer Santa Fe-trenden att synas i sonens TV-rum. Den här mattan, som just nu ligger i köket, kommer bland annat att hamna där.

Santa Fe 8

De här kaktusarna plus två större varianter står redan i rummet, de passar perfekt in i temat.

Santa Fe 9

Den här delvis oglaserade urnan köpte jag utomlands för många år sedan. Den ser ut som den kunnat vara köpt i Santa Fe, så den får också flytta in i sonens TV-rum.

Hur rummet kommer att se ut när jag är klar visar jag i ett kommande inlägg, ska bli kul att fixa till lite mysigare där inne. Just nu håller jag på att leta material till en väggtavla jag har tänkt göra, återkommer med bilder när allt är färdigt!