Inredningstrender 2017 – Färger

Att blått var färgen som gällde 2016 är de flesta överens om. Vilken färg som är årets färg/färger 2017 råder det större oenighet om. Här kommer i alla fall en liten utredning i ämnet.

Att grönt definitivt är en av det stora färgerna 2017 står klart, men att det just är den här illgröna Kermit-färgen vid namn Greenery, som Pantone utsett till årets färg 2017, är jag osäker på.

Nordsjö Idé & Design presenterade Denim Drift som årets kulör 2017, en finstämd blågrå färg som jag tror vi kommer att få se mycket av i våra hem i år.

Dagny Fargestudio har helt sonika utsett färgen brunt till årets färg för 2017. De presenterar en palett av olika nyanser, mina favoriter är Cognac och Sjokolade.

Stefan Nilsson aka Trendstefan tycker att att årets inredningsfärger är toner av rosa, terrakotta och ljust lila.

Personligen tror jag att man kan hitta de färger som vi kommer att se både i inredningsmagasin och i våra hem i den här färgkartan som Ilva presenterade i höstas. Blått har vi inte fått nog av än och grönt kommer att ta över allt eftersom. Dock tror jag att Pantones Greenery är lite för gräll för att slå stort, eventuellt köper vi hem några detaljer i den färgen. Vad tror ni?