Inredningstrender 2017 – Material

Så tänkte jag försöka se in i spåkulan vad gäller trender för i år igen, den här gången tänkte jag avhandla material. Många av materialen hänger kvar sedan 2016, men några är nya för i år.

När det gäller möbler så hänger rottingen kvar ännu ett tag. Ni har säkert sett bilder på den här ursnygga rottingstolen från IKEAs kollektion STOCKHOLM 2017 som släpps i april.

Därifrån kommer också det här fantastiska rottingskåpet. Vill ha!

Ljusa trämöbler funkar fortfarande, men mörkare möbler är på frammarsch, här ett skåp i metall och trä från Ellos. Passar fint in i boho-stilen.

Sammet är det textila material som kommer att dominera 2017. Här den härliga soffan SANDBACKA från IKEA, dessutom i den för året stora färg grön.

De varma metallerna är på väg bort, till förmån för blankt silver och krom. Mässing är den varma metall som nog kommer att finnas kvar ett tag till ändå. Här ser ni Liljan i silver från Skultuna i nyproduktion, riktigt fint faktiskt, även om jag har åttiotalets krom i lite för färskt minne…

Mörk marmor kommer vi nog att få se i butikerna ett tag till, men nu är agat på uppgående tillsammans med kristall.

Glasbord, men även spegelbord som det här från Zara Home, kommer starkt under året. Inte jättepraktiskt, men visst är det snyggt!

Själv har jag gått all-in på sammetstrenden. Jag har mörkgrå sammetsgardiner i sovrummet, ett par sammetskuddar i vardagsrummet och två sammetsfåtöljer, varav den här fina lilla rödingen är det senaste fyndet. Passar fint i hallen att sitta på när man tar på sig skorna.

Vilka trender gillar du och vilka dissar du? Glöm inte att det just nu är mest trendigt att inte följa trender, men det är ju himla svårt att låta bli de man gillar när det är fullt av finheter i butikerna….