Min balkong

Vi flyttade in i vår lägenhet i höstas, då ställde jag bara ut de balkongmöbler jag hade så länge. I vinter har jag hunnit fundera och faktiskt göra en liten ritning på hur jag vill ha det och nu är balkongen inredd och klar!

Balkong utifrån

I balkonglådorna har jag planterat ”Mor och barn”, som har ett riktigt fint melerat bladverk. I ampeln har jag hängbambu, ska bli intressant att se hur stort det blir.

Balkong inifrån

Min balkong är bara 3.20 meter bred och 1.65 meter djup, men jag lyckades ändå få in ett par soffor och en frukosthörna. Myggnätet är jag som norrlänning extra glad över, och det dubblerar ju också lite som insynsskydd.

Balkong stege gurka

Om vi börjar till vänster om balkongdörren när man kommer in på balkongen, hittar man en stege jag målat svart. Den fungerar som klätterställning till salladsärtorna som finns i den bakre krukan, som just börjat titta upp, och även gurkplantan som redan har små gurkor på gång.

Balkong kortsida soffa

Min kalla, som övervintrar i mammas garage varje år, blir bara större och större och i år fick den ett palettblad som kompis. Kudden med taklöksmotiv är från Åhlens.

Balkong hörn en bit ifrån

Jag har byggt soffor av lastpallar som jag klätt in med klarlackad plywood. Till hörnet gjorde jag ett bord, också det i plywood, med plats för några blommor och lite annat. Soffryggarna blev 15 cm djupa för att få mer avställningsyta till blommor och kaffekoppen.

Balkong alunrot

Lite blommor och blad har jag planterat redan, men det lär väl bli mer…

Balkong bortre soffa

Dynorna har jag köpt på IKEA och kudden med skalbaggen hittade jag på Åhlens. Olivträdet fick jag i present förra året, det har trivts väldigt bra inne i vinter och faktiskt växt en del. Men nu fick det flytta ut.

Balkong tomater hatt

I stället för soffbord har jag en zinkbalja med tomater, kryddor och frösådda, ljusgula ringblommor som just så pass tittat upp ur jorden.

Balkong frukosthörna

Och till sist kommer vi till frukosthörnan. Marmorpelarbordet köpte jag second hand för ett par år sedan och spraymålade underredet grafitgrått. Klappstolarna har hängt med i många år och börjar vara rätt medfarna, men de är perfekta eftersom de inte tar så stor plats och sedan kan man ju också fälla ihop dem om man vill.

Balkong taklökar

Taklökar är så fina och väldigt lättskötta också, jag gillar verkligen dem. Det enda jag inte lyckats hitta någon plats till på balkongen är mitt citronträd, vi får se om jag lyckas pressa in det någonstans. Jag har prioriterat plats för häng med mina vänner när jag har inrett balkongen den här gången, de är trots allt viktigare än mina växter…