Planering av balkongen

Snöfönster
Skitväder.

Idag är det inneväder i Skellefteå.  Det snöar kraftigt, är klass 1-varning och nollgradigt, vilket innebär att det snöar blötsnö från sidan. Då morgonpromenaden liksom snöade inne började jag planera för min balkong. Jag flyttade ju in i augusti förra året och hann inte göra så mycket åt den, utan ställde bara ut de möbler och krukor jag hade sedan tidigare.

Olivträd och Neo
Tror både olivträdet och katten Neo är glada att vara inomhus idag. 

Bland annat det här olivträdet som verkar ha klarat sig riktigt fint under den mörka vinterperioden. Det får flytta ut på balkongen igen till våren.

Drawing

Som jag tänker nu kommer jag att göra två soffor av lastpallar med madrasser och massor av kuddar, samt två små bord i anslutning för krukor och för att kunna sätta ifrån sig kaffekoppen på. I stället för soffbord blir det en zinkbalja som jag planterar örter och grönsaker i, med en bräda över där jag kan ställa någon kruka eller annat pynt. En frukosthörna med mitt marmorpelarbord och två klappstolar plus någon större kruka, en ampel, ett parasoll och ett par balkonglådor blir det också.

Zetas 1
Längtar till detta!

I mars åker jag till Stockholm och då ska jag passa på att göra ett besök på Zetas för inspiration och naturligtvis äta lunch på trädgårdscaféet. Ska bli fabulous.

Zetas 2
Men hur ska jag få med mig alla stora tunga krukor i resväskan??

Today it is crappy weather here in Skellefteå. It is snowing, zero degrees Celsius and very windy, which means it is snowing from the side and the snow is wet. I skipped my morning walk and started planning for my balcony instead. I am making two small sofas of EU pallets and instead of a table I will plant herbs and vegetables in a zink tub with a wooden plank on it for pots and decorations. Amongst other things.

In March I will be going to Stockholm and will of course make a visit at Zetas for inspiration and also have lunch at their garden café. Can’t wait!


2 thoughts on “Planering av balkongen”

Comments are closed.