Rapport från Formex – Ernst

Såklart var Ernst på Formexmässan. Han var väldigt omsvärmad, så tyvärr fick jag mig ingen pratstund med honom. Men fota kunde jag ju göra, även om det inte var så lätt att få till bra bilder med så mycket folk i montern…

ernst-9-beskuren

Hans monter var utformad som ett växthus utan glas, med cafébord och stolar utanför. Väldigt mysigt.

ernst-8-beskuren

Ingen kan väl styla sådär slarvigt snyggt och hemtrevligt som Ernst.

ernst-7-beskuren

Formen på hans vaser är enkel men väldigt fin. I det enkla…ja, ni vet.

ernst-1-beskuren

Den svarta varianten, gissningsvis i stengods, var en av mina favoriter.

ernst-2-beskuren

Servisen i glaserad keramik är ”to die for” och har inte karl’n lyckats hitta vindruvor som matchar…

ernst-6-beskuren-2

Tycker inte det riktigt kommer fram på TV hur lång Ernst är, fick dock med både Ernst huvud och i alla fall delar av vaserna på den här bilden.

ernst-5-beskuren

De här borden som har handtag i läder med texten ”ERNST” har jag visat i ett tidigare inlägg, men de är riktigt fina, så de fick komma med igen. Gillar också idén att sätta ett litet rör med en blomma i stället för ett ljus i en av hållarna på ljusstaken.

ernst-4-beskuren

Man kan konstatera att Ernst har en otrolig känsla för att skapa och få till fantastiska, harmoniska miljöer. Själv har jag ett aningen komplicerat förhållande till Ernst; jag pendlar mellan att vara imponerad, irriterad och fascinerad. Ernst lämnar nog ingen oberörd och jag har lite vant mig vid honom vid det här laget. Nu har jag i alla fall ljudet på lite svagt när jag tittar på hans program. Kanske tur att vi inte fick oss någon pratstund, vem vet hur den diskussionen hade avlöpt…