Recept i förkylningstider

IMG_0147 (2)
Clipper ekologiska och rättvisemärkta tesorter finns i många varianter. Du hittar en del av dem i vanliga matbutiker eller så kan du beställa dem här. Urfina förpackningar har de också!

Så här i förkylningstider brukar jag ladda på med citron- och ingefärste, avkok på ingefära, honung och citron och även ösa chili, vitlök och ingefära i maten.

Det här är ett recept jag gör i olika varianter när jag känner att bacilluskerna börja hopa sig.

500 g kycklingfilé
1-2 paprikor
en näve champinjoner
7-8 salladslökar
2 röda chili
3-4 vitlöksklyftor
1 msk riven ingefära
3-4 msk hoisinsås
1 msk vinäger (går bra med ris-, vitvins- eller äppelcidervinäger)
1 msk kinesisk soja

Skär kycklingen, paprikan och salladslöken i bitar, samt chilin i små ringar. Vitlöken skalas och skärs i tunna skivor. Stek kycklingen runt om i olja i en het panna. Blanda sedan ned paprika, champinjoner, salladslök, chili och vitlök och stek klart. Tillsätt hoisinsås, vinäger, soja och ingefära och hetta upp ett par minuter. Toppengott! Och lätt.

Servera rätten som den är eller med sallad, jasminris och bröd. Om du inte har hoisinsås hemma, tveka inte att investera i den, den är toppen till allt möjligt, till exempel som ingrediens i en marinad.

Besides ginger- and lemontea and other household remedies to get rid of my cold, I often make this dish.

500 grams of chicken filet
1-2 peppers
a handfull of mushrooms
7-8 scallions
2 red chilis
3-4 cloves of garlic
1 tablespoon of grated ginger
3-4 tablespoons of hoisin sauce
1 tablespoon of vinegar (rice-, white wine- or applecidervinegar)
1 tablespoon of chinese soy

Cut the chicken filets, peppers and mushroom into pieces and the chilis into small rings. Peel the garlic cloves and cut them into thin slices. Fry the pieces of chicken on all sides in a hot pan with oil. Then add the peppers, mushrooms, scallions, chili and garlic into the pan and fry until it is done. Add the grated ginger, hoisin sauce, vinegar and chinese soy into the pan and keep frying for a minute or two. Really tasty! And easy.

Serve the dish as it is or with jasmine rice, a salad and bread. If you never have used hoisin sauce I can highly recommend it, it is great for a number of purposes when it comes to cooking, for example as an ingrediant in a marinade.


One thought on “Recept i förkylningstider”

Comments are closed.