Tips för badrummet

Det känns som att det var väldigt längesedan jag skrev ett inlägg om mitt hem, så här kommer lite badrumstips från mitt eget badrum.

badrum-12-beskuren

Jag bor i en hyreslägenhet som har ett ganska nyrenoverat badrum med mörkgrått klinker och vitt kakel. Fräscht, men lite kallt och omysigt, såsom många andra badrum. Tvättmaskinen och duschsargen är inte mycket att göra åt, man får fokusera på detaljer som värmer upp känslan, såsom textilier, växter och naturmaterial.

badrum-2

I de två hålen på väggen, där det tidigare suttit ett badrumsskåp, satte jag krokar och dessa förvaringskorgar från Ingmar Inredning för extra toarullar och tvättmedel. Washologi har miljövänligt flytande tvättmedel som har så snygga förpackningar att de faktiskt kan stå framme.

badrum-8

Den här utsikten har man från toastolen. Jag har satt upp fem små tavlor med foton som jag själv tagit vid mitt gamla barndomshem, vilket ger en personlig känsla. Ramarna har jag sprayat mörkt grå för att matcha golvet och duschdraperierna. För att slippa borra i kaklet köpte jag superstarka dubbelhäftande tejpbitar på byggaffären. Funkar finfint.

badrum-5

Standardinredningen mjukas upp med handdukar i en fräsch grön färg, en tvålpump i bambu och en växt i en grön glasflaska.

badrum-13

Jag har turen att ha ett fönster i mitt badrum. Här lyser kvällssolen in och en rullgardin i bambu gör att fönstret ser mer ombonat ut. Där trivs olivträdet fint, och en trälåda från HM Home för schampo, duschkräm och annat man behöver nära duschen gör att det inte ser så plottrigt ut. Jag har också valt en tvättkorg i tyg för att få in textilier. Den kommer från Rusta.

badrum-7

Katten Morris trivs på jutemattan från HM Home.

badrum-3

Av kattskäl har vi inte toapapper i hållaren…

badrum-10

En klocka måste man ju ha i badrummet, så man vet hur sen man är när man gör morgontoaletten… Den här finns på IKEA. Jag har adderat spegeln Flower i bambu från Indiska, samt en glasvas från Lagerhaus som har fått ett läderupphäng, lite mossa i botten och ett doftljus. Doften i ett badrum är ju också viktig för att det ska kännas härligt att komma in där.

badrum-11

Har ni några tips på hur man myser till sitt badrum? Kommentera gärna. Fina tips kan man aldrig få för många av…